Mituri cu si despre greutate

Mituri cu si despre greutate

A fi gras, pentru unii oameni, rezoneaza cu a trai o drama, a te simti vesnic un invins. A fi gras este opusul lui a fi slab, nu-i asa? Grasimea este ingredientul principal in multe retete ce duc la moarte, nu? Si-atunci ar trebui sa slabim cat de repede posibil, nu? Dar, daca zvonurile din ziua de azi referitoare obezitate nu sunt adevarate? Daca a fi gras nu inseamna cel mai groaznic lucru care ti se putea intampla? Iata de ce ne-am gandit ca azi sa-ti oferim raspunsurile la unele intrebari ce te framantau.

 

Mit 1. Indicele masei corporale este cel mai bun indicator al obezitatii
In anul 1998 Guvernul federal a schimbat criteriile indicelui masei corporale, trecand de la  27 la 25, ceea ce s-ar traduce prin faptul ca pana in aceea zi 29 de milioane de oameni  care nu se credeau grasi…au fost facuti grasi peste noapte.
Indicele masei corporale nu este cel mai bun criteriu de a ne lamuri cand ne confruntam cu obezitate, pentru ca nu ia in calcul raportul dintre tesutul muscular si adipos al persoanei respective.

 

Mit 2: A fi gras este mai rau decat a fi slab
Realitatea nu este aceasta. De fapt, riscul de a muri la un moment in viata din cauza faptului ca esti prea slab este mai mare decat riscul prezentat de o persoana prin simplul fapt ca este grasa. Cu alte cuvinte, oamenii slabi au mai multe sanse sa moara din cauza greutatii, comparativ  cu aceia grasi. Stiu ca pare greu de crezut, dar acesta este adevarul. Rata mortalitatii si studiile certifica acest lucru.

 

Mit 3. Nu poti fi si gras si sanatos
Corectie: sanatatea are o stransa legatura cu stadiul de fitness la care te afli si in niciun caz cu greutatea pe care o ai.

 

Mit 4. Cu cat esti mai slab cu atata esti mai atractiv
Evident ca raspunsul este nu. De cand o fata pamantie, obraji subti, oase care strapung carnea si nu alta, descriu o persoana atractiva!?

 

Mit 5. Daca sari o masa de-a lungul zilei slabesti si iti imbunatatesti conditia fizica
Fals! De fapt servirea a trei mese pe zi tine departe obezitatea. Studii arata foarte clar ca daca se sare peste mese, rata metabolismului scade, caci astfel organismul incearca din rasputeri sa-si pastreze rezervele de energie pe perioada intregii zi. Ca sa nu mai spunem ca saritul peste mese favorizeaza abuzul alimentar, care de cele mai multe ori se petrece noaptea pe furis. In plus, pierderea exagerata in greutate nu este sanatoasa pentru organism, iar dietele nesanatoase cresc riscul dezechilibrelor alimentare (bulimie, anorexie).

 

Mit 6. Daca nu esti slab nu te incadrezi in standardul impus de societate
De fapt standardele de frumusete variaza de la cultura la cultura si se schimba de-a lungul timpului.

Ai fi crezut toate acestea?