Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec




Ingrediente:


un morcov mare,

1 pastarnac,

1 telina mica,

1 cartof,

o rosie mare,

o mana de orez,

1 ardei gras mare rosu,

o legatura de marar,

jumatate de litru de lapte,

1 iaurt mic degresat (200 ml),

1 smantana mica degresata (200 ml),

sare, piper dupa gust,

200 gr carne de pui

 

 

Este preferabil sa folositi piept de pui dezosat si fara piele, pentru ca nu contine grasimi. Si carnea de curcan este potrivita, in special pieptul.

Legumele (in afara cartofului) se dau prin razatoarea mare si se calesc in putin ulei Ardeiul se taie cubulete cat mai mici si se adauga si el. Dupa ce s-au inmuiat se adauga carnea de pui taiata cubulete mici.

 

 

Se mai lasa pana carnea isi schimba culoarea si devine alba, apoi se adauga jumatate de litru de apa, cartoful taiat cubulete si orezul, si se lasa sa fiarba 20 de minute cu capac. Dupa ce legumele si carnea s-au fiert, se toarna laptele si smantana. Se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga rosiile taiate cubulete (decojite de preferat). La final se adauga iaurtul si mararul taiat marunt(+ doua linguri de otet daca va place/ sau doua lingurite de bors magic). Se condimenteaza dupa gust.

 

100 de grame de ciorba de pui a la grec contine: 126 calorii, 6,7 g lipide, 16,9 g proteine, 13,3 g carbohidrati.

 

Tips: pentru un plus de calorii si de gust, puteti adauga un galbenus de ou amestecat cu putina smantana atunci cand o serviti.