Viteza de a pierde in greutate a unui barbat este cu 25% superioara fata de cea a femeilor, iar aportul caloric necesar intr-un regim alimentar se situeaza intre 1 600-1 800 Kcal. In cazul tau va trebui sa redistribui orele de masa si sa dai mai putina importanta cinei, astfel incat micul dejun sa fie cel mai consistent meniu in ceea ce priveste valoarea nutritionala a alimentelor. La pranz, chiar daca va trebui sa pregatesti cu o seara inainte un tupper, vei consuma paste sau orez amestecate cu o conserva de ton sau piept de pui, iar seara legume fierte, supe, sau peste la gratar. Intre orele de masa, la 11h si la 17h, vei consuma un suplement de proteine si vitamine, compus, dimineata, dintr-un un albus de ou fiert, iar la ora cinci, din 2 fructe. Vei evita consumul de alcool si bauturi imbuteliate cu zahar, carne de porc, salamuri, unt, smantana si vei pune accentul pe produse cat mai usor de gatit, la gratar, la cuptor sau fierte, in combinatii fara sosuri aditionale, cu multe grasimi, tip carbonara. Astfel, sosul pastelor sau al orezului fiert consumate de preferat la pranz, va fi compus din doua lingurite de ulei de masline cu orégano si usturoi sau sos de rosii natural cu dovecei, vinete si ceapa taiate marunt, sau o conserva de ton, iar carnea va fi insotita de salate. Cu cat amesteci mai putine alimente la o masa, cu atat vei pierde kg mai usor. Un exemplu de dieta care are si proprietati antioxidante este urmatoarea: Mic dejun: un bol de cereale integrale cu 2 iaurturi in care adaugi o banana feliata, o lingurita de seminte de in si tarate de ovaz (optional) Ora 11h: un albus de ou fiert Ora 14: un piept de pui fara pielita la gratar cu salata de rucula, spanac crud si rosii Ora 17: 2 fructe Ora 21: un bol de paste integrale cu sos de rosii a la bolognesa