Substante precum L- carnitina, care transforma grasimile in energie, sau Hydroxycut, interzis din cauza problemelor hepatice pe care le provoaca, a insomniei si tahicardiei pot fi inlocuite cu produse naturale, cu un efect insa mai lent. Grepul, ciresele, mazarea, fasolea verde, caisele uscate, laptele cu 1,5% grasime si in propotie mai scazuta, mandarinele, mango, portocalele, strugurii, painea neagra, graul, ceaiul verde sau merele, activeaza metabolismul si, datorita indicelui glucemic scazut, creste lent concentratia de zahar in organism, aparand astfel la scurt timp, senzatia de satietate. Pentru cei care iau pranzul sau cina in restaurante, precum si pentru cei care aleg varianta cea mai sigura si sanatoasa de a manca acasa, cateva propuneri care vor ajuta la arderea grasimilor si la pierderea in greutate sunt ciorba de fasole, rosiile cu mozzarella si busuioc, carpaccio de vita cu rucula si parmezan, ciupercile la gratar cu salata mixta, pastele cu legume sau fructe de mare, pestele la gratar, carnea slaba cu salata, scoicile cu sos de vin alb, supa de pui, salata greceasca cu branza feta, tsatsiki, gazpacho, supa de peste, sushi si sashimi, legumele cu cuscus, cartofii la cuptor cu branza slaba sau legumele gratinate la cuptor cu cascaval. Toate combinatiile de alimente mai sus mentionate, servite in cantitati mici la ore de masa regulate si respectand aportul de apa plata de minimum 1,5l zilnic ajuta la pierderea unui 1kg pe saptamana, rezultatele fiind garantate in cazul in care se efectueaza si exercitii fizice de tip aerobic.