Ingrediente pentru salamul de biscuiti: 500gr biscuiti 400gr zahar 200ml apa 200gr margarina 2 lg cacao o sticluta esenta de migdale Ingrediente pentru crema de cocos: 1 pachet de unt 100gr nuca de cocos 5linguri de zahar pudra Prima oara pregatim crema de cocos. Untul il scoatem din frigider cu vreo 20 minute inainte de folosire si il amestecam bine cu cocosul si zaharul pudra. Eu fac treaba asta cu furculita pentru ca e mai comod decat cu mixerul. Dupa ce s-a format crema delicioasa (atentie – cu cat o gustati mai mult, cu atat preparatul final are de suferit ๐ ) o dam la frigider. Urmeaza sa ne ocupam de biscuiti pe care ii zdrobim pana se fac aproape faina. Daca aveti masina de tocat e grozav, dar eu n-am si ii zdrobesc cu o sticla. Intre timp, punem la fiert zaharul cu apa si se fierb vreo 5 minute. Adaugam margarina taiata bucatele ca sa se topeasca repede si apoi cacao. Amestecam mereu ca sa nu ramana cocoloase de cacao si cand incepe sa bolboroseasca ii punem si esenta de migdale si oprim focul. De-acuma, toata bucataria miroase a marzipan…ceea ce mie mi se pare divin! Urmeaza amestecatura. Daca ati respectat cantitatile, consitenta va fi perfecta. Pe o folie de aluminiu umezita putin intindem amestecatura cu biscuiti. (De fapt, ies doua bucati maricele de salam deci se imparte totul in doua.) Nu e prea usor de intins dar insistam. Deasupra intindem crema de cocos si impachetam bine in forma de rulada cu miez de cocos. Eu am facut si cateva ousoare cu cocos in interior pe care le-am invelit in staniol si le-am facut cadou impachetate frumos. In momentul impachetarii, ousoarele si rulada sunt calde si destul de moi. Totul trebuie sa stea la frigider cel putin o noapte pentru ca impresia finala sa fie perfecta. S-aveti pofta!