Nu am excelat niciodata la spaniola. De fapt singura fraza mai alambicata pe care o pronunt cu un accent ce tinde spre perfectiune e “Dios mio, estoy embarasada ! Y tu eres el padre.” Nu e o replica ce m-ar ajuta sa comand ceva din meniu asa ca am mers insotita de vorbitori de spaniola ca nu ma trezesc cu cine stie ce monstru (gen caracatita fiarta)in farfurie. Cu catel si purcel ne-am ratacit putin pe Popa Tatu pana am gasit intrarea Iulia Hasdeu unde isi are sediul Salsa Calienta. In calitate de sora mai mica a Salsei Picante era mai timida si mai ferita ochilor, argument care explica numeroasele mese libere. Decorul rustic cu mese gri deschis si scaune in aceeasi culoare aminteste de tavernele din Sudul Spaniei. Draperiile deschise la culoare izolau separeurile in timp ce acordurile latine bune de ascultat la ceas de seara reuseau sa imprime conversatiei un ritm lin. Ospatarii sunt prompti. Poate prea promti, aparand la nici 3 minute dupa ce ne-am asezat la masa. Revenge was ours cand am inceput sa comandam tapas pe banda rulanta. Masa a devenit brusc neincapatoare in fata celor sase persoane asezate la ospat. Am incercat Pan de ajo (paine cu usturoi) garnisita cu susan care ii dadea un gust aparte, doua portii de Jamon Serrano – refuzat de o parte a mesenilor pe motiv ca are “gust de animal”- Tapenada (vinete coapte cu usturoi, ardei capia si ulei de masline). Grupul de tapas a fost urmat imediat ce s-a eliberat masa de doua portii de calamar pane cu sos de iaurt. Toate la 14 ron portia. Deliciul serii l-au facut Patatas Alioli – bucatele mici de cartofi copti cu sos si boia. Nu incercati sa ii mancati cu chili, asa cum am facut eu din greseala. Nici un pahar de bere baut pana la fund nu va va face sa nu mai simtit cum va ies ochii din orbite ! Horror ! Sangria ocupa locul fruntas in meniul de bauturi. Evident ! Nu costa 15 euro ca in Barcelona pe plaja, ci aproximativ 10. Dar era vorba de un litru si l-am impartit la patru. Salsa Caliente este structurata pe doua etaje, fiecare gandit pentru activitati diferite. Daca nu vreti sa mancati puteti urca la etaj, unde este amenajata partea de lounge. Canapele confortabile, muzica tare in boxe si lumina difuza. Restaurantul fiind recent deschis si lounge-ul era cam pustiu – ocazie perfecta pentru a-i observa potentialul. Inainte de a decide sa luati masa aici, uitati-va foarte atent in portofel. Preturile sunt peste medie. O masa cu 7 tapas, o carafe de sangria si cateva beri sare de 3 milioane. Salud !