Supa de morcov

Supa de morcov

Ingrediente:

  • Un piept de pui curata de piele si grasimi
  • 3-4 morcovi potriviti
  • O cescuta de orez
  • 250ml bors
  • 3 litri apa
  • Sare, leustean
  • Un ou

 

Cel mai important lucru pe care il avem de retinut atunci cand vrem sa pregatim o supa dietetica este ca nu avem voie sa calim legumele! Se stie deja ca acest calit in ulei adauga o multime de calorii oricaror legume si le si rapeste toate vitaminele.

 

 

Asadar, fierbem morcovii direct in apa, taiati cat mai subtire posibil. Mie imi place sa-i tai rondele dar merge si bastonase si oricum vreti voi. Dupa 10 minute, adaugam si puiul (taiat in bucati mici) si orezul. Cu cat fierbem mai putin legumele cu atat pastram mai multe din proprietatile lor benefice. Tocmai de aceea, aceasta supa este una care se face „in graba”. Trebuie sa fiu in permanenta atenta, ca sa observ cand s-au fiert legumele si sa pot continua pregatirea supei.

Separat fierbem borsul si il adaugam la supa. Batem bine si oul si il adaugam si pe acesta. Potrivim de sare, ii mai dam un clocot si oprim supa. Adaugam leusteanul, punem capacul si mai lasam cateva minute.

Servim cu zeama de lamaie (sau fara) si eventual, paine prajita. 

S-aveti pofta!