Salate cu creveti

Salate cu creveti

Asa ca celor dintre voi care adora retetele pe baza de creveti, le-am pregatit azi cateva retete, simple ce-i drept, pana si pentru un novice.

 

Salata de creveti cu avocado
Pentru aceasta aveti nevoie de: 2 morcovi, 2 fructe de avocado, 453 de grame de creveti (mai marisori, curatati si gatiti), 1/3 de cana cu mustar Dijon si frunze de laptuca pentru garnitura.

 

Prima data se curata morcovii, folosindu-va de un cutit ascutit. Morcovii ii veti taia pe lungime (in fasii). Tot pe lungime se taie si fructele de avocado, apoi se taie pe jumatate si se inlatura semintele. Dintr-o jumatate de avocado, taiati ¾ felii si aranjati-le pe un platou, ca sa va asigurati astfel ca aveti pentru toate portiile. Faceti la fel si cu restul de avocado. Apoi bucatile de avocado se pun intr-un bol (mediu) impreuna cu bucatile de morcovi, crevetii si mustarul. Se amesteca bine de tot.

 

Se imparte salata in portii egale si se pune in farfurii. Pentru un plus de gust, inainte de servire se pun pe platouri cateva frunze de laptuca. In functie de preferinte, inainte de servire se poate adauga la fiecare portie un pic de mustar.

 

Salata de mango si creveti

Pentru patru portii aveti nevoie de: 2 fructe de mango (coapte, curatate si taiate), 3 lingurite cu felii marunte de ceapa, 1/3 de cana cu suc de lime, 2 lingurite cu sos de peste sau sos de soia, 1 lingurita cu zahar, 1 catel de usturoi (zdrobit), 1 ardei iute (de dimensiune mica, fara seminte, maruntit), 453 de grame de creveti, 2 cesti cu vegetale si cateva felii pentru garnitura.

 

Intr-un bol se amesteca ceapa, sucul de lime, sosul de peste, zaharul, usturoiul si ardeiul iute. Se amesteca bine impreuna cu felii de mango, apoi se baga in frigider, timp in care se gatesc crevetii. Crevetii se curata, se spala bine si se imparte cantitatea in patru portii…egale, evident ๐Ÿ™‚ Crevetii se asaza frumusel pe un gratar (mediu) incins si se acopera pret de 3 minute, dupa care se intorc si pe cealalta parte. Crevetii trebuie sa capete o nuanta opaca, dar totusi sa fie moi in centru.

 

Legumele se pun pe un platou, pasta de avocado se pune peste acestea. Crustaceele se pun peste salata si aceasta se garniseste cu felii de lime.

 

Salata de creveti marinati
Pentru 6 portii aveti nevoie de: aproximativ 1 kilogram de creveti (curatati si spalati), 1 ardei verde (de dimensiune medie, taiat in fasii subtiri), 1 sticla cu dressing italinesc pentru salata, 2 linguri cu suc de lamaie, 1 lingura cu sos Worcestershire, ¼ de lingura cu usturoi (zdrobit), cesti cu frunze de laptuca sau legume amestecate si cubulete de rosii.

 

Astfel, prima data se umple un vas cu patru cesti cu apa, se pune vasul pe foc si se adauga si crevetii, apoi se acopera vasul cu un capac. Crevetii vor sta pe foc 3 minute. Dupa ce s-au scurs minutele, se scurg de apa crevetii si se lasa sa se raceasca. Apoi se amesteca cu bucatile de ardei verde. Intr-un alt vas se amesteca dressingul italinesc pentru salata, sucul de lamaie, sosul Worcestershire si usturoiul. Se adauga pasta de creveti si se amesteca bine.

 

Apoi salata se acopera si se baga in frigider, unde va sta timp de 2 ore. Inainte de servire se scurg crevetii si se aranjeaza intr-un bol. Se servesc pe un pat de legume amestecate sau in cesti cu frunze de laptuci, cu bucatile de rosii.

 

Sa aveti pofta!