Ingrediente: un pui intreg o mana de prune uscate si afumate o mana de ciuperci champignon o bucata de praz un ardei gras un morcov 2-3 catei de usturoi putin ulei 50 gr. unt sare, piper, mustar alte condimente dupa preferinta 1 cana de apa Puiul se spala foarte bine si se curata de eventuale parti nedorite (varful aripilor, resturi de pene, etc.). Se condimenteaza in exterior si in interior cu sare si piper. Mai puteti adauga si alte condimente, dupa preferinta. Prunele uscate, impreuna cu ciupercile curatate, prazul taiat marunt, ardeiul gras taiat cubulete, morcovul taiat rondele si usturoiul zdrobit, se calesc impreuna in foarte putin ulei, cam 10 minute. Umplem puiul cu aceasta compozitie si il asezam intr-o tava. Ce nu incape din umplutura, putem sa asezam pe langa pui. In tava, turnam o cana de apa. Ungem puiul cu putin mustar. Acesta il va ajuta sa se rumeneasca frumos. Pe sub pielea puiului, putem introduce mici bucatele de unt. Acoperim puiul cu folie de aluminiu si il introducem la cuptor, la foc mic. Puiul trebuie sa stea la cuptor aproximativ 1 h pentru fiecare kilogram. Aa ca daca puiul are 2 kg, va sta la cuptor 2 h. Se mai poate adauga apa daca este nevoie. In ultimele 15 minute se indeparteaza folia de aluminiu. Umplutura se poate servi ca si garnitura. 100 de gr de pui umplut cu prune uscate contine: 342 calorii; 29,3 g proteine; 16,3 g lipide si 3,1 g carbohidrati Tips: Puteti sa umpleti puiul si cu alte fructe uscate, cum ar fi : ananasul sau caise uscate. de asemena, mai puteti adauga si felii de portocale, mar sau gutui. Combinatia de pui cu fructe aromate este delicioasa. Pofta buna!