Iata ce va trebuie pentru doua portii de salata mixta cu file de calcan: 175 de grame de file de calcan, 225 de grame de salata verde, 1 ardei (rosu, de dimensiune mare, tocat pe lungime, fasii-fasii), un ardei verde (tot mare, tocat fasii), 130 de grame de muguri de fasole, 35 de grame de morcov (dat de razatoare), 120 de grame de boabe de struguri (de la care scoateti samburii), 1 lingurita cu ulei de masline virgin, 2 lingurite cu busuioc (proaspat, tocat maruntel) si pentru un strop de prospetime se adauga si doua lingurite cu suc de lamaie. Prima data se pune ulei de masline intr-o tigaie si se prajeste fileul de calcan, dar nu mai mult de 2-3 minute. Dupa aceasta se adauga intr-un bol salata verde, bucatile de ardei (deopotriva verde si rosu), morcovul ras, boabele de struguri si mugurii de fasole incoltita. Apoi, intr-un alt vas se prepara dressingul din: sucul de lamaie (pentru mai multa prospetime, va recomandam sa folositi suc proaspat de lamaie, pur si simplu luati o lamaie si o stoarceti) si ulei de masline. Dressingul se toarna peste salata. Dupa cum bine observati am lasat la urma fileul de calcan. Acesta se adauga peste salata. Si busuiocul? Ah, da! Busuiocul (tocat marunt) se adauga peste calcan. Ceea ce-mi place la busuioc este faptul ca are multe vitamine, minerale si confera un gust aparte mancarii. Sa aveti pofta!