Amestec colorat de legume

Amestec colorat de legume

Cu toate ca ne-ar fi greu sa luam o astfel de dicizie, ne-am gandit, restul, ca macar pentru o zi sa mancam ca niste vegetarieni inraiti. Si-atunci, vrand sa ne laudam cu isprava noastra, ca am “bucatarit” pret de cateva minute, mai ceva ca niste bucatari talentati, ne-am gandit sa va impartasim reteta, iar voi, de ce nu, sa dati note pentru asta.

 

Pentru patru portii de amestec colorat de legume aveti nevoie de:

240 de grame de fasole (boabe),

180 de grame de morcovi (de dimensiune mica, spalati, curatati de coaja si taiati in cuburi),

180 de grame de napi,

90 de grame de mazare (congelata),

2 linguri cu ierburi (le alegeti voi, dar maruntiti-le bine-bine de tot), sare, piper, 2 linguri cu iaurt (cu putine grasimi sau fara) si un fir de patrunjel.

 

Ne-am pus bonetele pe cap, sorturile pe noi  si am purces la treaba. Cu toate ca la sfarsit, era dezordine in jurul nostru, de parca bucataria ar fi fost invadata de concurenta nu alta, mancarea a iesit delicioasa. Prima data am fiert legumele. Noi am optat pentru o fierbere incompleta, cu un dispozitiv de fierbere la aburi. Este o metoda sanatoasa, prin care alimentele pierd o cantitate infima de vitamine si minerale. Probabil unii dintre voi ati auzit, in ultima perioada, de fierberea la aburi.

 

Dupa ce au fiert legumele, le-am scos din dispozitiv si le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am vrut crocante, nu de alta. Voi puteti folosi un vas cu gheata, caci are acelasi efect, fierberea este oprita si in acest fel legumele raman crocante, nu flescaite..
Dupa ce s-au racit, le-am scurs bine de zeama. Apoi am presarat piper, ierburile si sarea. Dupa care am adaugat patrunjelul, la fel ca-n ciorba…adica la final.


Si pentru a lega legumele am adaugat cele doua linguri cu iaurt (pentru un meniu lacto-vegetarian).

 

Sa aveti pofta!