Supa de spanac, lamaie, patrunjel si usturoi Pentru doua portii de supa calda ai nevoie de: 1 ceapa mica (tocata), 1 lingurita cu ulei de masline, 2 catei de usturoi (zdrobiti), o legatura de patrunjel proaspat (tocat), 225 de grame de spanac, 400 de ml de apa, sucul de la o jumatate de lamaie, sare, piper si frunze de patrunjel pentru decor. Prima data se caleste ceapa, pret de 5 minute, in uleiul de masline. Apoi se adauga usturoiul, si se gateste pana cand devine fraged. Se adauga spanacul si patrunjelul (putin cate putin) apoi si apa. Supa se gateste gentil si se tine pe foc aproximativ 10 minute. Daca spanacul isi schimba culoarea, ia vasul de pe foc. Adauga in supa sucul de lamaie si las-o un pic sa se raceasca. Folosindu-te de un blender, amesteca in supa, iar daca vrei ca supa sa fie mai subtire, mai poti adauga apa. Dupa aceasta, se reincalseste (un pic), se condimenteaza si se decoreaza cu frunze de patrunjel. Supa de morcovi si linte Pentru doua portii ai nevoie de: 1 lingurita cu ulei, 1 ceapa mica (rosie, tocata), 200 de grame de morcovi (tocati), 650 de ml de apa, 30 de grame de linte, sucul de la o jumatate de portocala, cateva frunze de marar (proaspat), sare si piper. Prima data se incalzeste uleiul intr-o oala mare, apoi se adauga ceapa, si se gateste gentil, pret de 5 minute, pret in care trebuie sa capete o nuanta usor maronie. Apoi, se adauga morcovii, se amesteca bine, si se gateste pret de 2 minute, inainte de a se adauga apa si lintele. Supa se tine pe foc 20 de minute, dupa care se adauga sucul de portocala. Se adauga in supa frunze de marar, si se pun deoparte cateva. Supa se mai tine pe foc cam 5 minute, si-apoi se adaupa un pic de piper negru. Dupa care, se ia vasul se de pe foc si se amesteca. Daca preferi o supa subtire, va trebui sa mai adaugi apa. Dupa aceasta se reincalzeste (dar, numai putin), se condimenteaza si se decoreaza cu frunzele de marar puse deoparte. Supa de porumb dulce Pentru doua portii ai nevoie de: 1 ceapa mica (rosie, tocata), 1 lingurita cu ulei de masline, un pic de piper cayenne, 1 conserva de 200 de grame cu porumb (organic, dulce, fara zeama), 600 de ml de apa, sare si piper. Prima data se adauga uleiul intr-o oala, apoi ceapa, se lasa pana cand se coloreaza nitel. Cand ceapa este moale, se adauga si piperul, apoi se amesteca. Dupa care se adauga porumbul dulce si apa. Se pune un capac vasului si se lasa pe foc 25 de minute, timp in care lichidul va scadea. Apoi, folosindu-te de un blender amesteca in supa. Daca vrei ca supa sa fie subtire, mai poti adauga 100 ml de apa. Dupa aceasta reincalzeste, gentil, supa si condimenteaz-o inainte de servire. Pofta buna!