Fasole uscata – minuni in farfurie

Fasole uscata  – minuni in farfurie

Ingrediente: jumatate de kg. de fasole uscata, 2-3 cepe, 2 morcovi, 2-3 catei de usturoi, o radacina de patrunjel, frunze de patrunjel, un ardei, boia, marar, piper, foi de dafin, maghiran, cateva rosii decojite si o lingura ulei 

Se pune fasolea la muiat in apa de seara pana dimineata, dupa ce se spala bine in prealabil. Apoi se pune la fiert in multa apa, impreuna cu verdeturile si o ceapa, fara sare. Un secret, pentru ca fasolea sa se inmoaie mai repede, este adaugarea unei lingurite de zahar. 

 

Dupa ce fasoalea este fiarta (se gusta), celelalte doua cepe ramase se toaca marunt si se prajesc in putin ulei. Ceapa trebuie sa se inmoaie, nu sa se arda. Dupa aceea se adauga ceapa in fasole, cu tot cu ulei si rosiile taiate cubulete. Se lasa cateva minute sa fiarba impreuna cu fasolea. Apoi se adauga dupa gust: sare, piper, maghiran, marar tocat marunt. Doua linguri de faina  si o lingurita de boia se amesteca cu apa pana devin un aluat mai subtire ca si pentru clatite. Amestecul astfel obtinut se toarna in fasole. 

 

Se mai lasa la fiert 10 minute timp in care invartim pentru ca faina se poate prinde de fund.

Se serveste cu afumatura!

100 de gr. de fasole uscata cu afumatura cotine: 156 calorii; 9,5 g proteine, 1,5 g lipide, 18,2 g. carbohidrati.

Tips: Fasolea cu bobul mai mic se fierbe mai usor. Daca doriti sa eliminati faina din compozitie, o puteti inlocui cu 1-2 cartofi fierti si pasati sau cu amidon.

Pofta buna!