Carnea de miel contine grasimi mononesaturate Carnea de miel este bogata in minerale importante. Fierul, regasit in lista mineralelor, este usor absorbit de organism. Si nu uita ca, fierul este necesar in organism pentru formarea globulelor rosii. O portie normala asigura 20% din doza zilnica recomandata pentru barbati, si 12% din doza zilnica recomandata pentru femei. Dupa fier se inscriu zincul, care si el se absoarbe usor, vitamine si un amino acid numit carnitina, al carui rol este acela de a descompune grasimile in energie. Cat priveste zincul, carnea de miel asigura 45% din doza zilnica de zinc, important pentru buna dezvoltare a organismului si intarirea sistemului imunitar. Asa cum iti spuneam ceva mai devreme, carnea de miel este o sursa de proteine de calitate. Daca ar fi sa alegi intre carnea de porc si cea de miel, opteaza pentru cea de-a doua. De ce? Este mult mai slaba si poate fi inclusa intr-o dieta de slabire. Majoritatea grasimii este mononesaturata, adica benefica inimii. Insa, grasimile saturate, care se gasesc in carnea de porc, cresc riscul bolilor de inima. La lista mineralelor mai intra: cuprul, manganul si seleniul. Toate aceste sunt minerale importante, in ciuda faptului ca multi dintre noi nu le stim rolul. Ele sunt vitale in multe procese din organism. De exemplu, seleniul stimuleaza sistemul imunitar. Ti-ai spune precis ca lista beneficiilor se incheie aici, dar iacata ca nu. Carnea de miel mai aduce si alte beneficii consumatorilor ei, mai precis multele vitamine din complexul B, necesare in reactii metabolice. Si, pentru a te convinge ca este mult mai sanatoasa carnea de miel, o portie de picioare la cuptor are 162 de calorii si 2,4 grame grasimi saturate. In timp ce, 2 portii (95 de grame, cu putine grasimi) de friptura din picioare de porc, la cuptor, are 685 calorii si 4 grame grasimi. Iar o portie (cu grasimi), de 100 de grame, din picioare de porc, la cuptor, are 1420 de calorii si 26,5 grame grasimi. Cum alegi si gatesti carnea Daca nu stii cum sa alegi carnea proaspata de miel, iti spun ca mielul tanar are carnea de un roz palid, in timp ce mielul, mai mare, are carnea mai inchisa la culoare. Poti cumpara de la: gat, piept, spate, pana la picioare pentru friptura. Pentru o carne de calitate, nu strica sa te interesezi daca mielul a fost hranit cu iarba. Bucatile mari de carne, dar si cele mici, se pot pastra in frigider timp de 3 zile. Bucatile mari de miel se pot pastra ambalate, in congelator, timp de maximum 3 luni de zile. Cat priveste prepararea, cotletele pot fi gatite pe gratar. De asemenea, carnea de miel poate fi taiata cubulete pentru a lua parte la pregatirea tocanitei, stufatului etc. Poti sa te bucuri de chiftele, burgeri si multe alte preparate din carne de miel. Daca ai o reteta anume, pe baza de carne de miel, te rugam sa ne-o impartasesti!