Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Asta ca sa nu riscati vre-o intoxicatie cu ciuperci otravitoare. Cautati sa le alegeti pe cele mai albe (sau mai putin patate). Cele proaspete au lamelele mai deschise la culoare sau sunt inchise in zona acestora. 
 
Ingrediente: 
500 g ciuperci champignon proaspete 
o ceapa medie 
o lingurita de boia dulce 
putin rozmarin 
sare si piper alb dupa gust 
2-3 linguri de ulei vegetal 
 
Tocanita de ciuperci este foarte usor de preparat si pregatirea ei nu dureaza mult.
 

 

Ciupercile mele au ajuns in tocanita dupa ce au stat cateva zile in frigider. Le-am spalat foarte bine. Pe cele mai mari le-am curatat de pielita de pe palarie, iar pe cele mici le-am lasat asa.  Le-am taiat felii. am calit ceapa taiata marunt in ulei, pentru 2-3 minute. Am adaugat ciupercile. Le-am lasat sa fiarba in suc propriu sub capac. S-au inabusit acolo pentru vre-o 10-15 minute, timp in care am mai amestecat de 2-3 ori. Am inlaturat capacul si le-am mai lasat sa fiarba pana s-a evaporat cea mai mare parte din zeama lasata. La final am condimentat cu sare, piper alb, putin rozmarin si boia.  
 

 

Se poate servi simpla sau cu o garnitura de orez, mamaliguta sau cartofi natur. 

100 g de tocanita de ciuperci contine: 32 calorii, 3,7 g proteine, 2,2 g lipide , 3,4 g carbohidrati. 

Tips: Pentru mai multa savoare puteti sa adaugati in tocanita si alte legume, cuma ar fi: ardeiul gras, rosii decojite sau un morcov ras. 

Pofta buna!