Mai nou ma joc cu cantitatile si o pregatesc si la masina de paine. Oricum ar fi, e minunata. Necesita putina atentie si rabdare dar merita. Ingrediente: 450gr faina alba 1 lingurita de sare 3gr drojdie uscata 3 linguri ulei de masline 240ml apa calduta 1 lingurita de miere Condimente: rozmarin, oregano, praf de usturoi Intr-un bol amestecam jumate din faina cu drojdia, facem o gropita si adaugam in mijloc, apa, mierea si jumatate din ulei. Amestecam pana se omogenizeaza (eventual cu paletele speciale de la mixer) si lasam la crescut 20-30 minute. Adaugam restul de faina si sarea si framantam vreo 5 minute. Totul se face intr-o camera (bucatarie) ferita de curent cu temperatura constanta. Se pune din nou la crescut minim o ora, de preferat mai mult. Pentru intins puteti folosi orice forma va place, eu am ales o tava de pizza pentru ca am vrut sa o fac rotunda si pentru ca grosimea rezultata imi pare cea mai buna pentru o focaccia. Ungem tava cu ulei si tapetam cu faina si intindem aluatul. Acoperim cu un prosop curat si mai lasam la crescut inca 45 de minute. Inainte de a o da la cuptor, pregatim o solutie din restul de ulei, jumatate de cana de apa si o lingurita de sare. Cu degetele, facem mici gropite in aluat pe intreaga suprafata. Cu o pensula, ungem bine aluatul cu apa sarata. Deasupra, presaram ierburile aromate. Coacem intr-un cuptor preincalzit pentru 20-30 de minute pana devine aurie si un pic crocanta. Daca o ciocanim pe fund trebuie sa sune a gol. Inainte de a o servi, se lasa putin la racorit pe un grilaj. Este minunata si se pastreaza foarte bine daca o invelim intr-un prosop curat. Cand e calda are coaja putin crocanta si aromata iar cand se raceste devine foarte frageda si pufoasa. Focaccia are cam 200 de calorii la 100 grame din care 10gr sunt grasimi. Nu e groaznic la cat de buna si satioasa este. J S-aveti pofta!