Uleiul de masline, bun la toate

Uleiul de masline, bun la toate

Nu va feriti de el pentru ca nu ingrasa! Dimpotriva, va fereste de colesterol si va protejeaza impotriva bolilor de inima! 

Uleiul de masline si efectele sale asupra organismului au atras atentia americanilor inca din anii´50, cand s-a relationat incidenta scazuta a bolilor cardiovasculare din tarile mediteraneene cu consumul de grasimi provenite din uleiul de masline. 

S-a elaborat astfel una dintre primele teze care sunt valabile pana in ziua de astazi, in care se demonstreaza legatura intre tipul grasimilor consumate si gradul de obezitate si mortalitate a populatiei, punandu-se accentul pe efectul pozitiv pe care il are uleiul de masline. El actioneaza ca regulator al presiunii arteriale, scade nivelul colesterolului, al trigliceridelor, controleaza nivelul glucozei in sange si poate fi un protector chiar si in anumite tipuri de cancer. 

Acidul oleic prezent in uleiul de masline creste colesterolul bun (HDL), transportand colesterolul rau (LDL) spre ficat pentru a fi eliminat. Reduce astfel riscul de infarct sau al altor afectiuni arteriale, fiind si un aliat al aparatului digestiv, al pielii, prin efectul sau cicatrizant si tonic, al sistemului endocrin si nu in utimul rand al sistemului osos, prin stimularea absorbtiei calciului si al mineralelor in organism. 

Uleiul de masline contine si vitamina E, care, prin efectul sau antioxidant este recomandat tuturor, mai ales copiilor si batranilor.  

Garantia calitatii uleiului de masline pe care il cumparati este eticheta “Virgen Extra” cu o aciditate de maximum 0.8%. Prin aceste doua cuvinte va asigurati de autenticitatea proprietatilor sale, de modul de elaborare la temperaturi predeterminate, de faptul ca maslinele nu au suferit alt tratament in afara de curatare, decantare, centrifugare si filtrare si ca nu a fost reamestecat cu alte uleiuri de calitate inferioara.  

Valoarea calorica este de 120 kcal/lingura sau 899 Kcal/100g. Introduceti-l in dieta la fiecare masa ca dressing pentru salate si paste si, daca este posibil si in procesul de elaborare al mancarurilor zilnice.