Ingrediente pentru aluat: 350gr faina 200gr unt 120gr zahar pudra 1 praf de sare 2 linguri zahar vanilat coaja de la o lamaie 1 esenta de lamaie un ou Ingrediente pentru crema de lamaie: 250ml lapte o lingura de amidon 3 galbenusuri zeama de la o lamaie coaja de la o lamaie(de prefera organica) 100 gr zahar Ingredientele pentru aluat se framanta intr-un vas pana la obtinerea unui aluat omogen pe care il infasuram in celofan si il dam la frigider. Al meu a stat mai multe ore pentru ca am mai gatit si altele intre timp iar tarta a ramas la sfarsit. Reteta zice ca trebuie sa stea la frigider 1,30h. Cand il scoatem din frigider intindem o foaie subtire, se pune in tava pentru tarta si se inteapa cu furculita. Trebuie sa pastrati un pic de aluat pentru ornare. Aluatul se da la cuptor la foc mic vreo 20 minute. Pentru crema se da in clocot laptele, zaharul si amidonul si se a de pe foc dupa ce fierb. Separat se freaca galbenusurile, zeama si coaja de lamaie. Se pun galbenusurile peste lapte si se mai tin pe foc cateva minute pana se ingroasa. Atentie sa nu se prinda de vas. De buna, tot buna e, dar arata mai ciudatel. Se lasa la racit pana scoatem blatul din cuptor iar apoi o intindem peste blat. Pe deasupra aranjam frumos fasii din blatul ramas si mai dam la cuptor 15 minute, tot la foc mic. Si astfel rezulta cea mai aromata si gustoasa tarta ever! S-aveti pofta!