Ingrediente: 2 pulpe, 2 aripi 1 cana orez 2 frunze de dafin Sare 1 ceapa 1 lingurita de boia 1 mana de mazare congelata 4 cani supa de pui Jumatate ceasca ulei de masline Cateva fire de sofran Pregatirea ingredientelor: Pregatim o tigaie mai adanca sau o oala cu diametrul mai mare Eu m-am obisnuit sa curat mereu pielea si grasimea de pe pui. Aripile le-am pus mai mult de pofta desi stiam ca nu am cum sa le curat pielea. Dupa ce am curatat bine carnea lasan sa se zvante pe un prosop curat.Le asezonam cu sare Pregatim supa de pui – in cel mai rau caz cu un cubulet de concentrat de pui (se gasesc si bio si la preturi decente) Tocam ceapa Bucatile intregi de pui le calim in uleiul de masline, bine de tot, la foc puternic pana se coloreaza fara a le lasa sa se patrunda de tot. Adaugam apoi ceapa si mazarea (direct din congelator) si amestecam. Cand au disparut bucatelele de gheata de pe mazare asezonam cu boia si calim totul cam 30 de secunde. Micsoram flacara la mediu si turnam deasupra supa de pui. Adaugam si firele de sofran si amestecam un pic. Lasam pana bolboroseste usor si adaugam orezul, in mod egal in toata tigaia. Amestecam din nou. Dupa cateva minute putem gusta de sare. Dam focul la mic si lasam sa fiarba undeva intre 7-10 minute. Cand mai este doar jumate de cm de lichid deasupra, oprim focul si acoperim tigaia. Lasam sa se umfle orezul intr-un cuptor preincalzit inca vreo 5 minute. Servim cu patrunjel proaspat tocat. Poate ca totul suna destul de complicat dar este cea mai gustoasa mancare cu orez pe care am incercat-o vreodata. Ingredientele sunt banale dar rezultatul final este exceptional. Un risotto cremos si aromat (sofranul este minunat) in care boabele de orez nu se lipesc si carnea nu este uscata si atoasa. Se poate adapta cu usurinta si unei diete vegetariene scotand puiul si inlocuindu-l cu orice leguma va trece voua prin minte. S-aveti pofta!