Ingrediente: 1 castravete mare 1 legatura mica de marar proaspat 1 rosie 1-2 fire de ceapa verde zeama de lamaie (optional) o lingurita ulei de masline Toate legumele se spala foarte bine. Castravetele se curata partial de coaja. Coaja primilor castraveti este foarte buna la gust asa ca nu are rost s-o aruncati. Puteti chiar sa o lasati toata, daca va place. Rosia se taie fasiute sau cubulete. Ceapa se taie marunt. La fel si mararul. Se amesteca toate. Optional se poate stoarce deasupra putina zeama de lamaie, daca vi se pare ca rosia nu este suficienta. Eu am mai adugat si cateva fire de creson tanar si proaspat, din ghiveciul de pe balcon, pentru decor si pentru gust. Am stropit totul cu putin ulei de masline si am condimentat cu sare si piper. 100 gr de salata de castraveti contine: 28 calorii, 1,3 g proteine, 0,7 g lipide, 3,1 g carbohidrati. Tips: Veti avea o surpriza placuta daca incercati aceasta reteta cu telemea sarata rasa deasupra. Dar nu multa, pentru ca ingrasa.