Tomatele contin cantitati mari de vitamine precum si minerale, atat de necesare organismului. Desigur, va recomand sa consumati rosii de gradina, produse autohton, fara ingrasaminte chimice. Ingrediente: 300 g rosii cherry 1 ceapa verde cateva fire de patrunjel jumatate de morcov mic de primavara sare, piper o lingurita de ulei de masline Legumele se spala foarte bine, sub jet de apa rece. se indeparteaza coditele rosiilor si se taie in jumatate. In caz ca folositi rosii normale, le puteti taia cubulete. Ceapa se taie inele. Putem folosi si partea verde. Patrunjelul se toaca marunt. Morcovul se rade sau se taie foarte, foarte marunt. Se amesteca si se asezoneaza cu sare si piper si se stropeste cu putin ulei de masline extravirgin. Pentru gust, eu am mai adaugat si cateva fire de creson, un condiment extraordinar in salate. Salata de rosii se poate servi ca si garnitura la feluri principale sau ca si o gustare.