Mult mai traziu insa, cand am mancat si spanacul gatit de altcineva, mi-am dat seama ca poate fi de la bun la foarte bun. Mai ales daca i se adauga doua minunate oua ochiuri, sunny side up. Iata de ce ai nevoie pentru doua portii: 960 grame de spanac proaspat, 4 linguri cu ulei de masline, 2 catei de usturoi (mic si zdrobiti), 2 oua fierte tari (taiate felii), 2 ardei iuti, cat sa-ti piste limba (taiati felii), sare si piper negru, macinat. Prima data se spala spanacul si-apoi se caleste impreuna cu uleiul. Se caleste la foc mic, amestecandu-se continuu, in tot acest timp se adauga sare, piper macinat si usturoi. Dupa ce s-a calit, se pune pe un platou si se orneaza pe edasupra cu feliile de ou. Nu este precum cel din copilaria mea, dar este bun. Daca tii la sileuta ta, lasa calitul pentru fiertul la aburi, mareste paleta aromelor gatind un sos din ulei de masline, sare, piper si usturoi. Si la fel ca in reteta de mai sus, garniseste spanacul cu feliile de oua. Pofta buna!