Ingrediente: 2 dovlecei 1 rosie cateva alune prajite 50 g de branza telemea frunze proaspete de menta, patrunjel si busuioc putin ulei de masline sare, piper dupa gust Trebuie sa va spun de la inceput, ca daca doriti sa o serviti calda, trebuie sa va miscati destul de repede. De aceea, este bine sa pregatim prima data rosia, branza si frunzele armate. Rosia spalata si branza trebuie taiate cubulete mici, iar frunzele trebuie rupte sau taiate marunt. Le amestecam. Este bine sa alegeti dovlecei foarte mici si cruzi, din aceia care nu au inca seminte. Ii spalam si ii feliem foarte subtire, pe lungime. Incingem un gratar (este foarte bun grill pan-ul) pe care il stropim cu putin ulei de masline. Asezam feliile de dovlecel pe gratar, cam 10 secunde pe fiecare parte. Cand am terminat cu toate, le amestecam cu rosiile, branza si verdeata. Asezonam cu sare si piper si presaram deasupra scateva alune prajite si maruntite. Mancam imediat! 100 g de salata calda de dovlecei contin: 62 calorii, 4 g proteine, 1,1 g lipide, 4 g carbohidrati! Pofta buna!