Am gasit dovlecei. In consecinta, cu mare bucurie am facut dovlecei umplutit, de post. O mancare usoara, placuta, gustoasa si foarte sanatoasa. Ca sa faci dovlecei umpluti ai nevoie de trei dovlecei mici, o jumatate de ceapa, cateva ciuperci, un morcov mic, o jumatate de ardei gras, o lingura, doua de fasole rosie fiarta, din conserva, patrunjel, o rosie (proaspata sau conservata), putin ulei de masline. Multe ingrediente, dar toate, impreuna, sunt secretul acestei bunatati! Dovleceii se spala foarte bine si se taie in jumatate. Cu ajutorul unei lingurite li se inlatura o parte din miez. Ceapa si celelalte legume se taie cubulete sau cat de marunt doriti. Ceapa se caleste in foarte putin ulei de masline, pana se inmoaie. Apoi se adauga si restul legumelor si miezul dovlecelului. Se mai calesc pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand. La sfarsit adaugam, fasolea uscata fiarta si asezonam totul cu sare si piper. Cu aceasta compozitie, umplem jumatatile de dovlecei pe care la dam la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la foc mic. Decoram cu frunze proaspete de patrunjel, si gata! Dovleceii sunt gata pentru a fi savurati. 100 de g de dovlecel umplut la cuptor contine: 43 calorii, 3,1 g proteine, 1,3 g lipide, p,5 g carbohidrati.