Cateva recomandari dietetice pentru a ameliora starea de disconfort a viitoarelor mamici sunt legate de distribuirea meselor in cantitati mici de-a lungul unei zile si pregatirea lor fierte, in abur, cuptor sau microunde, evitand mancarea prajita sau calita. Cel mai indicat dressing este uleiul de masline virgin si vor fi inlaturate din alimentatie concentratele de carne, produsele iritante sau iuti precum si fructele acre pe stoacul gol si bauturile cu cofeina sau alcool. Este de preferat sa se inceapa masa cu orez, paste sau cartofi fierti, peste care se va adauga doar sare si ulei de masline, iar la ora somnului se recomanda pozitia fetala, intr-o parte, pentru a evita o si mai mare compresie a stomacului. Exemplu de meniu echilibrat pentru scaderea aciditatii stomacale pentru o zi: Mic dejun: 1 pahar de lapte cu cereale (nu integrale) Ora 11h: 50g de paine alba cu ulei de masline si sunca presata; un mar Pranz: Spaghete cu ulei de masline, orégano si branza rasa; somon a la papillote cu praz si suc de pere cu morcov, proaspat stors Ora 17h: iaurt cu miere si 5 nuci Cina: o ceasca de piure de cartofi; omleta cu sparanghel; salata verde cu un sfert de avocado si un morcov ras