Intuiesc ca nu-s multi care sa aiba putere de abtinere la vederea unei ciocolate. Nu exista asa ceva. Fie ca este vorba de un adult sau un copil, fiecare ar zice probabi l”nu iau decat o bucatica mica”. Numai ca uneori acea bucatica mica se transforma in intreaga tableta de ciocolata. Pe langa descrierea aproape perfecta, pe care ai realiza-o apeland la memoria gustului si cea olfactiva, ai mai putea spune ca ciocolata este recomandata in prevenirea bolilor de inima, gratie antioxidantilor. Insa, ciocolata alba sta la coada. Doar ciocolata neagra poate preveni bolile de inima. Iar acum, ai mai putea spune ca acest desetr dupa care multi inghit in sec, poate scadea nivelul colesterolului. Colesterol despre care stii probabil ca este un factor de risc pentru afectiunile inimii. Adevarat si ca, acest desert poate sa scada nivelul colesterolului, doar la unele persoane. De asta ne informeaza oamenii de stiinta, care au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu. Din pacate, aceia care si-au facut speranta ca, mancand portii uriase cu ciocolata pot reduce dramatic nivelul de colesterol, se insala amarnic. Doar o cantitate infima poate face asta, numai sase grame, pare putin, dar si o cantitate mare de ciocolata poate deveni foarte usor din aliatul impotriva problemei existente un factor potentator, asa ca rezuma-te doar la sase grame, cercetatorii nu spun degeaba aceste lucruri. Si totusi, oamenii de stiinta nu vor sa ne induca in eroare si spun ca, cele sase grame de ciocolata pot scadea nivelul de colesterol la unele persoane. Oamenii de stiinta se grabesc sa ne spuna ca nu este nevoie sa servim cantitati industriale pentru a putea scadea nivelul de colesterol, intrucat in cadrul studiului s-a observat ca, subiectii care suferisera din pricina afectiunilor inimii, au inregistrat in urma unui cantitati infime de ciocolata, o reducere a nivelului de colesterol rau. Meritele i se aduc de aceasta data ciocolatei, gratiei polifenolilor, antioxidanti. Cand te decizi sa servesti ceva dulce, ia in considerare faptul ca un baton de ciocolata, de 36 de grame, are 300 de miligrame de polifenoli.