Spre deosebire de aceia care au o alimentatie emotionala, mai precis cei care gasesc in mancare confortul psihic, necesar trecerii peste probleme, Anne a reusit sa invinga criza din viata sa si a dat jos 25 de kilograme. Totul s-a datorat unei diete care este altfel decat restul. Daca ne-am obisnuit pana acum sa citim, sau sa auzim de diete ale caror reguli severe ne zbarlesc parul pe sira spinarii, dieta adoptata de Anne iese din sfera acestora, prin simplul fapt ca pune accent pe portiile cu mancare. Nu este genul acela de dieta, in care se explica cum sa fie reduse portiile cu mancare folosindu-se farfurii mici. Ci pumnul! Suna ciudat, nu? Nu am spus ca dieta adoptata de vedeta este altfel decat restul? Este o metoda stranie, ce-i drept, dar folositoare cand vine vorba de reducerea caloriilor. Anne a adoptat aceasta dieta pentru ca nu impune prea multe reguli. Cat priveste controlul portiilor, daca la prima vedere pare complicat sa se serveasca alimente de dimensiunea unui pumn sau cat incape intr-un pumn, cu timpul aceasta regula devine floare la ureche. Insa o dieta care pune accent pe ajustarea portiilor cu mancare, pentru scaderea considerabila a aportului caloric, nu trebuie adoptata pe termen lung. Iata si un exemplu de meniu care respecta aceasta regula. La micul dejun se poate servi: 1 felie de paine prajita cu 2 rosii pe gratar; 1 felie de paine prajita cu ½ de conserva de sardine; 1 banana (de dimensiune mica) si o felie de paine prajita. In schimb, la pranz si cina se pot servi: 1 file de pastrav (la gratar) cu o rosie si un cartof (mic) pe gratar; 50 de grame de muschi la gratar cu usturoi, o lingura cu spanac (gatit la aburi) si doi cartofi mici la gratar. Unii se vor intreba: cat de mare sa fie pumnul? 🙂 Fireste ca nu conteaza. Aceia ce se incumeta sa tina dieta, singuri isi vor ajusta portiile cu mancare. Deci, ne-am inteles, nu?