1. Ceaiul trebuie sa aiba frunzele vizibile. Evitati ceaiul praf, la pliculete, alegeti in schimb frunze de ceai de la magazinele specializate (tip plafar). Cercetati frunzele pentru a vedea ca sunt in stare buna. 2. Ceaiul verde nu se fierbe. Puneti planta la infuzat 2-3 minute pana cand lichidul capata o culoare galbuie. Orice alta culoare ne spune ca ceaiul nu e pregatit corect i nu va avea efectul scontat. 3. Doza ideala pentru o infuzie este 2g/cana de apa clocoita. 4. Nu beti mai mult de doua cani pe zi. 5. Ceaiul verde se bea fierbinte. Dupa o masa copioasa, o cana de ceai fierbinte face minuni in arderea grasimilor. 6. Folositi doar cantitatea necesara de zahar, amestecand bine. 7. Este recomandat zaharul brun. In magazinele specializate se gaseste zahar din trestie de zahar in diverse forme. De exemplu, cum v-ar placea o acadea de zahar brun pe care s-o mestecati in ceai doar atata timp cat e nevoie sa-i schimbe gustul in dulce?