Cercetatorii au descoperit ca persoane care au suferit un atac de cord si au urmat dieta mediteraneana ca la carte, au avut un risc cu 31% mai mic de a suferi un alt atac de cord sau dureri in zona toracelui. Marturie sta rezultatul studiului, ce se poate gasi in “Jurnalul American de Nutritie Clinica”. Mai mult de-atat, cu cat subiectii au respectat mai multe reguli din dieta mediteraneana, cu atat riscul de a suferi din pricina afectiunilor la inima a scazut. Alimentele de baza ale dietei au fost: legumele verzi, uleiul de masline, branza nefermentata, iaurtul, nucile. Subiectii, suferinzi de inima, care au consumat zi de zi ori saptamanal nuci si legume, prezentau la finalul studiului un risc cu 20% mai mic de a suferi un atac de cord, la doi ani dupa prima spitalizare. Nucile au adus grasimi sanatoase (mononesaturate) care scad colesterolul si protejeaza inima. In plus, aceste grasimi monosaturate ajuta la eliminarea excesului de grasime si topesc grasimea abdominala. Utile sunt nu doar nucile ci si migdalele si alunele de padure. Ce te sfatuiesc oamenii de stiinta? Sa incluzi in dieta, in fiecare zi aceste alimente pentru a combate afectiunile cardio-vasculare. In dieta trebuie incluse cerealele integrale, legumele, nucile, pestele, uleiul de masline, fasolea si fructele. Este ideal daca doua zile pe saptamana nu consumi carne si nici grasimi animale. Respecta codul culorilor din farfurie: trei culori la fiecare masi si cinci culori pe parcursul zilei. Este un truc util care te ajuta sa mananci diversificat.