Tocanita picanta de creveti

Tocanita picanta de creveti

Pentru patru portii ai nevoie de:

225 de grame de creveti cruzi,

2 conserve de rosii,

1 lingurita cu ulei,

ceapa verde

½ de lingurita coriandru,

½ de lingurita seminte de chimion,

½ de lingurita ghimbir macinat,

½ de lingurita chilli,

sare si piper negru macinat.

 

Imaginatia mea nu a somat. Doar avea ingredientele inspititoare: crevetii. Si cu pofta nemasurata de a servi o portie de tocanita picanta de pui, am calit ceapa verde in iulei, nu foarte mult, doar sa se rumeneasca. Apoi am adaugat semintele de coriandru si de chimion si ghimbirul ghimbirul macinat. Le-am lasat pe foc un minut. Dupa care am adaugat crevetii si rosiile si-am amestecat bine de tot.

 

Crede-ma, nu a fost usor. Nu ca numarul mare de ingrediente mi-ar fi aratat lipsa de experienta in bucatarie si m-ar fi demascat din rolul de bucatareasa de ocazie, ci aromele care survolau narile mele erau prea mult de indurat pentru o mica pofticioasa. Totusi, m-am abtinut. Si-am gustat la final.

 

Revenind la modul de preparare, am lasat vasul pe foc 15 minute, pana cand zeama s-a ingrosat. Apoi, am adaugat restul de creveti si i-am fiert la foc mic pana cand au devenit roz, asa cum imi plac mie.

 

I-am condimentat cu sare si piper. Si pentru ca, mi-am zis ca nu strica si cereale integrale la acest meniu fastuos, am pregatit si un bol cu orez brun, fiert. O explozie de arome. Nu-i greu sa realizezi ca am folosit alimente sanatoase, pentru o nutritie sanatoasa.

 

Sa ai pofta!