De ce rau si nu bine? Fiindca m-am intors dupa trei zile de Ungaria ( cu Accent Travel) cu trei kilograme in plus, in conditiile in care meniurile au fost bazate pe carne, si eu nu mananc asa ceva. M-am ingrasat doar din garnituri, salate si deserturi. Nu vreau sa ma gandesc la tonajul cu care s-au intors amicii care s-au aplecat cu placere catre gulas, fripturi, ciorbe, fripturi, iar gulas, iar fripturi…. Caci ungurul e carnivor si se sperie rau daca esti vegetarian. Se teme probabil sa nu ii mori in brate sau mai rau, sa te intorci cu vorbe urate despre ospitalitatea ungureasca. De aceea la ferma Bodor Major de langa Szentendre, bucatarul si-a dat atat silinta sa imi pregateasca ceva minunat dupa ce a aflat ca sunt vegetariana, incat abia au trecut zece minute si eu aveam deja o mancare la care ravneau toti cei deja infundati in supa de gulas: ciuperci, dovlecei si vinete pane, condimentate cumva cum n-am mai pomenit, varza calita….dar ce varza…..cartofi prajiti fara pic de ulei si salata de varza rosie, cu un gust cu totul deosebit. Desi m-am indopat cu cultura ungureasca, excursia asta a stat sub semnul mancarii, asa ca sa stiti la ce sa va asteptati: in Ungaria nu te duci la dieta. Daca vreti sa stiti cine e ospitalier cu adevarat in Ungaria, trebuie sa aveti de-a face cu Imola Tours. Oameni care sa se dea asa peste cap ca sa-ti fie bine n-am mai pomenit. Poze nu am , credeti-ma, e mai sanatos asa.