10 alimente pentru sanatatea inimii II

10 alimente pentru sanatatea inimii II

Cartofii dulci

Daca diabetul va supara si tare mult ati servi un meniu pe baza de cartofi, puteti sa inlocuiti cartofii albi cu cei dulci. Au indicele glicemic mic ceea ce inseamna ca nu cresc imediat nivelul glicemiei din sange. Au vitamina A, licopen si fibre care mentin inima sanatoasa. Dar nu adaugati peste ei dressinguri dulci, bogate in calorii. In schimb folositi scortisoara si suc de lamaie.

 

Portocalele

Contin pectina si potasiu. Potasiul, mineral regasit cu succes in portocale, scade tensiunea sangelui. Si orientativ o portocala medie are 62 de calorii si 3 grame de fibre.

 

Vegetale verzi

Bune pentru silueta, bune si pentru inima. De veti consuma mai multe vegetale verzi veti observa ca inima nu va mai joaca feste. Contin potasiu si magneziu care regleaza tensiunea sangelui. La aceastea adaugandu-se luteina, fibre, vitamina A si antioxidanti. Le puteti servi cu peste sau carne la gratar.

 

Morcovii

Contin un tip de fibre solubile, regasit de altfel si in fulgii de ovaz, care scade colesterolul. Ii puteti da pe razatoare si sa ii adaugati in sosul pentru spaghete sau in briose.

 

Sare Kosher

Are jumatate din cantitatea de sodiu regasita in sarea de masa, gratie cristalelor mari. Daca nu puteti renunta la sare puteti sa o folositi pe aceasta insa cu grija. O lingura cu sare Kosher are 1,120 de miligrame de sodiu.

 

Ciresele

Contin o substanta numai buna pentru inimile voastre: antocianin. Si afinele contin antocianin. Care mentine vasele de sange sanatoase. Va puteti bucura de beneficiile sale daca amestecati cateva cirese uscate in bolul cu cerealele, de dimineata, in salatele verzi si in orezul salbatic.