Il spal bine sub jetul de apa rece, pentru a scapa de tot acel puf enervant si cu un cutit ascutit ii aranjez frizura :). Il tai in feliute si il pun pe farfurie. Imi incant privirea si simtul gustativ cu acele mici feliute de kiwi, insa nu stau prea mult sa ma uit la ce am in farfurie, caci kiwi dupa ce este curatat de coaja incepe sa se inmoaie si parca nu este placut sa mananci un fruct ofilit. Cand ma pronunt pentru o salata de fructe, adaug kiwi la final pentru ca acesta inmoaie si celelalte bucati de fructe. Intra cu succes in smoothie si salate chiar si in supe. O supa racoritoare, pe care o gatesc din cand in cand, este supa din kiwi, pepene galben si capsuni. La care adaug apa si cateva frunze de menta pentru mai multa aroma. Se poate face piure, pe care sa-l servesti direct pe paine. Kiwi da o aroma parte salsei. Se poate adauga in retetele cu carne. Putine calorii si multe vitamine Asa cum am mai spus, am ales sa renunt la gustarile delicioase, dar cu un scop sigur, acela sa ma ingrase pentru kiwi. Nu am de ce sa ma plang, este sanatos. Contine: fibre, vitamna C, polifenoli (care protejeaza vasele de sange), magneziu, luteina (care protejeaza impotriva degenerarii maculare si a pierderilor de vedere), acid folic, vitamina E si potasiu. Iar un kiwi mediu (de 76 de grame) fara coaja are numai 46 de calori, 1 gram proteine, 11 grame carbohidrati, 2 mg de sodiu, 0 mg colesterol si 0 grame grasimi. Ce sa mai, delicios si ma mai scapa si de colacei.