Cand vine vorba de cirese las la o parte pana si ciocolata. Nimeni si nimic nu poate concura cu mogaldetele rosii care se pricep de minune sa imprastie mii de arome pe cerul gurii. Pe langa culoarea sangvina si gustul extraordinar ciresele se dovedesc aliate de nadejde in lupta pentru sanatate. Cu pielita lor subtire pe post de platosa elimina infectiile din organism si se arunca-n lupta dreapta impotriva obezitatii, afectiuniloe cardiace a cancerului si a imbatranirii premature. La capitolul vitamine se lauda cu un deposit : A, C si B. N-ati fi zis dar contin si microelemente cum ar fi zincul si manganul care le ajuta sa contribuie la intarirea oaselor, a dintilor si la regenerarea pielii. Unii au mai mult de castigat de pe urma lor decat un gust dulce pe bolta palatina. Bolnavii de guta spre exemplu sunt ajutati de cura de cirese care coboara nivelul acidului uric in sange. Tot substantele din cirese stimuleaza producerea de insulina buna pentru persoanele bolnave de diabet de tip II. Eu le folosesc in scop de relaxare. Cura cu cirese scade efectele stresului cu 40 % si creste atentia distributiva – e lucru testat de mine. In plus favorizeaza arderea grasimilor – ce as putea sa imi doresc mai mult cand pot manca ceva delicios si slabesc in acelasi timp ?