Pentru vinete la gratar ne trebuie:
- O vanata mare
- O linguirta de miere
- O lingurita ulei de masline
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 lingurite otet balsamic
- Sare, piper
- 1 lingurita pasta de chilli sau harissa
Pregatire vinete la gratar
Vinetele ar trebui curatate de piele pentru ca nu are nici un gust dar eu le-am lasat pentru ca astfel evit destramarea feliilor. Le putem indeparta cand le mancam. Taiem asadar vinetele in felii nu mai groase de 2 cm. Le presaram cu multa sare si le punem la scurs pe niste prosoape de hartie pentru vreo 15 minute. Le puteti stropi si cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Intr-un bol, pregatim o marinata din celelalte ingrediente. Incingem gratarul. Luam fiecare felie de vanata si o dam prin sosul pregatit apoi o punem pe gratar. Dam focul la mediu si lasam 3 minute. Intoarcem feliile la 90 grade pentru a forma modelul de grilaj pe vanata. (eu am uitat de pasul acesta, voi puteti sa-l faceti ca arata tare bine) Mai lasam 3 minute. Cu o pensula de bucatarie ungem partea de sus a vinetelor cu restul de sos. Intoarcem si repetam procedura. Vinetele trebuie sa fie maronii dar nu negre. Atentie, se prajesc destul de repede!
S-aveti pofta la vinete la gratar!