Pentru vinete la gratar ne trebuie: O vanata mare O linguirta de miere O lingurita ulei de masline 2 catei de usturoi zdrobiti 2 lingurite otet balsamic Sare, piper 1 lingurita pasta de chilli sau harissa Pregatire vinete la gratar Vinetele ar trebui curatate de piele pentru ca nu are nici un gust dar eu le-am lasat pentru ca astfel evit destramarea feliilor. Le putem indeparta cand le mancam. Taiem asadar vinetele in felii nu mai groase de 2 cm. Le presaram cu multa sare si le punem la scurs pe niste prosoape de hartie pentru vreo 15 minute. Le puteti stropi si cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Intr-un bol, pregatim o marinata din celelalte ingrediente. Incingem gratarul. Luam fiecare felie de vanata si o dam prin sosul pregatit apoi o punem pe gratar. Dam focul la mediu si lasam 3 minute. Intoarcem feliile la 90 grade pentru a forma modelul de grilaj pe vanata. (eu am uitat de pasul acesta, voi puteti sa-l faceti ca arata tare bine) Mai lasam 3 minute. Cu o pensula de bucatarie ungem partea de sus a vinetelor cu restul de sos. Intoarcem si repetam procedura. Vinetele trebuie sa fie maronii dar nu negre. Atentie, se prajesc destul de repede! S-aveti pofta la vinete la gratar!