Dieta anti-burta

Dieta anti-burta

E usor sa o capeti, greu sa scapi de ea. Si, pentru ca tabloul sa fie complet, grasimea aceea, care atarna dizgratios sub cureaua de la pantalonii tai, are de ce sa-l enerveze pe cardiolog: grasimea de pe burta creste riscul bolilor de inima. Si nu vreau sa te sperii, dar bolile de inima reprezinta la ora actuala cauza numarul 1 de deces la nivel mondial.

 

Cum sa scapi de burta
 

Ai incercat vreodata sa consumi alimente bogate in grasimi sanatoase?  Iata cateva dintre ele, ca sa stii ce cumperi de-acum incolo: seminte de in si nuci (ambele alimente contin omega 3), nuci de Macadamia (contin fibre, care astampara pofta de mancare), unt de arahide (are vitamine din complexul B, potasiu, magneziu si vitamina E), avocado (are si el grasimi mononesaturate, care absorb grasimea aceea incapatanata, de pe abdomen), uleiul de masline (are antioxidanti si grasimi mononesaturate, pe acesta il vei adauga in salate, chiar si peste painea pentru sandvis, ori peste legumele care vor ajunge pe gratar, sau in sosuri), ulei de floarea-soarelui (contine omega 6, vitamina B si E) si migdale(le poti consuma pe post de gustare, caci au proteine, fibre si vitamina E).

 

Plan pentru doua-patru saptamani
Dieta  pe care ti-o prezint poate fi urmata doua pana la patru saptamani, insa  numai dupa  ce i-ai facut o vizita medicului si el si-a dat ok-ul pentru acest plan de dieta. Apoi, consumand din alimentele pe care ti le-am mentionat mai sus, facand sport si invatand retete sanatoase, care implica gatit la aburi, poti sa vezi rezultatele.

 

Micul dejun: fulgi de ovaz (scad colesterolul, au fibre, se absorb lent si astampara foamea), trei albusuri de ou (omleta sau ochiuri-au proteine) si o banana (are potasiu).

Gustare: iaurt fara grasimi (uita de cel cu arome de fructe!), nuci si cateva fructe de padure).

Masa de pranz: piept de pui si doua fileuri de peste (gatite la gratar, cuptor sau la aburi, in functie de ce iti zic papilele gustative), doua cesti cu vegetale, orez brun si dressing fara grasimi..

Gustarea dupa-amiaza: 2 prajiturele din orez brun, o lingura cu unt de migdale si o lingura cu broccoli pisat.

Cina: un cartof, o cana cu vegetale si una cu spanac, cu dressing light, si un file de batog.

Gustare dupa cina: bauturi proteice (milkshake, bauturi cu pudra proteica), lapte si iaurt fara grasimi si salata de fructe, fara frisca.