E necesara o ofensiva impotriva obezilor ?

|Andreea Pietrosel |
E necesara o ofensiva impotriva obezilor ?

Argumentul invocat de deputatul german este ca persoanele supraponderale ar trebui sa plateasca impozite mai mari pentru a acoperi costurile suplimentare pe care le creeaza sistemului de asistenta medicala.


Un calcul detaliat arata ca in Germania, costurile tratamentelor pentru boli asociate cu obezitatea se ridica la aproximativ 17 miliarde de euro anual.


Taxa ar fi pusa pe alimentele grase si pe ciocolata sustine deputatul german convins ca obezii si supraponderalii ajung la greutatea respectiva din cauza consumului excesiv de astfel de alimente.


Daca ati fost in Germania sau daca ati aruncat cel putin un ochi la RTL ati vazut cam cum arata si cantareste un neamt de rand. Nu e mic deloc iar progeniturile le seamana bucatica rupta. Iata de ce Asociatia Nationala a Profesorilor din Germania a recomandat ca elevii sa fie cantariti zilnic la intrarea in clasa iar clasele de supraponderabilitate sau obezitate sa fie raportate Serviciilor Sociale.


In tot mai multe tari apar ofensive impotriva obezilor. Persoanele cu greutate ajung foarte usor victime ale discriminarii.


In aprilie fusese vehiculata o veste conform careia Air France si-ar fi obligat pasagerii grasi sa plateasca aproape dublu pentru un bilet de avion. Stirea a provocat reactii vehemente din partea asociatiilor de protectie a drepturilor omului pana s-a dovedit a fi o simpla farsa.


Tot prin primavara, in Marea Britanie, o cucuoana mai durdulie a luat bataie intr-un compartiment de tren pe motiv de kilograme. Vizibil deranjata de gabaritul femeii, vecina de compartiment nu s-a abtinut nici de la comentarii acide cu referire directa la animale mai robuste care dau lapte si pasc blande pe pasunile Angliei.


De la greutatea celor 59 de kilograme ale mele stau si ma intreb. Chiar e nevoie de o astfel de ofensiva ? Chiar nu se poate altfel  ?

Distribuie articolul pe: