Revin mereu, cu mare placere, la punga cu bulgur (grau macinat mare, pre-fiert), care de mai bine de un an este nelipsita din camara, din mai multe motive: este foarte usor de preparat, este gustos si foarte sanatos. Ca sa fie bun de mancat, simplu sau adaugat in salate, nu trebuie decat sa-l pui in apa fierbinte. O cana de bulgur la o cana de apa. Bulgurul se umfla in 5-10 minute si este numai bun de mancat. Modul de preparare este precizat pe ambalaj si, tot ce trebuie sa faci, este sa-l respecti. Ingrediente: Pentru patru portii de salata ai nevoie de trei dovlecei potriviti, o cana de bulgur, o legatura de patrunjel si una de marar, sare, piper, ulei (de masline sau de nuca, daca ai, pentru o aroma speciala), 100 de grame de branza feta si sucul de la o lamaie. Mod de preparare: Bulgurul se pune in apa fierbinte ca sa se umfle. Dovleceii se taie in felii si se prajesc in ulei incins cateva minute. Se scot pe o hartie absorbanta si se lasa sa se raceasca. Cand bulgurul este gata trebuie amestecat prin el cu o furculita, in timp ce adaugi doua linguri de ulei si doua de suc de lamaie. Adauga in bulgur branza feta, sfatamata cu furculita, si toata verdeata, tocata foarte fin. Potriveste de sare si piper. La final adauga feliile de dovlecel. Amesteca incet si lasa salata la rece o ora inainte de a o savura. Salata este absolut minuntata si poate fi mancata simpla sau cu iaurt.