Salata de mazare cu unt si lamaie

Salata de mazare cu unt si lamaie

Salata merge de minune cu un gratar de pui, cu peste sau cu o felie de branza, dar poate fi si un fel de mancare in sine.

 

Ingrediente: trei fire de praz (doar partea alba), taiate fiecare in 3-4 bucati,  250 de grame de mazare congelata, 50 de grame de unt, sare, piper, cateva fire de marar si sucul de la jumatate de lamaie.

 

Preparare: Se fierbe prazul in apa sarata, timp de sase minute. Se scurge. Pune o tigaie pe foc. Pune untul si cateva linguri din apa in care a fiert prazul. Cand untul s-a topit si s-a incins adauga mazarea inghetata. Lasa la foc mic pana cand mazarea se dezgheata si totul da in clocot. Adauga sucul de lamaie, sare, piper si, incet, ca sa nu se desfaca, bucatile de praz. Pune un capac si lasa totul la foc mic doua-trei minute. Serveste imediat.

 

Desi salata nu are nevoie de imbunatatiri, mai poti adauga: putin parmezan ras, crutoane sau seminte de susan usor rumenite.

 

Pofta mare!