Piersici in sos de vin

Piersici in sos de vin
Piersicile sunt fructele sezonului. Aromate si dulci, se preteaza perfect pentru aceasta combinatie cu aer extravagant.
 
 
Ingrediente: patru piersici mari, coapte si sanatoase, 400 mililitri de vin alb si dulce, doua linguri de miere, un bat de vanilie (fara de care nu se poate).
 
 
Preparare: pregateste un castron cu apa foarte rece. Pune apa la fiert. Cand clocoteste pune piersicile in apa fierbinte pentru 30 de secunde. Transfera piersicile oparite in castronul cu apa rece. Dupa aceasta operatiune de soc, coaja piesicilor se desface usor, repede si complet, fructul ramanand perfect intreg. Lasa piersicile deoparte.
 
 
Pune intr-un vas incapator, vinul, mierea si batul de vanilie, pe foc, pana ce se topeste mierea. Pune piersicile in sirop, acopera si lasa sa fiarba, la foc foarte mic, 10 minute.
 
 
Scoate piersicile si aseaza cate un fruct intr-un bol pentru servit. Lasa siropul pe foc, inca 10 minute sa se lege. Imparte siropul egal langa fructe si lasa desertul la rece.
 
 
Poti servi piersicile cu o lingura de inghetata sau cu o lingura de frisca alaturi.