Ca sa aplici aceste trucuri, nu trebuie decat sa dovedesti putina grija fata de ceea ce-ti pui in farfurie, si o selectie ceva mai atenta a alimentelor. Practic, unica regula a acesti diete este aceea de a aplica cel putin zece din cele 100 de trucuri, in mod constant. Iata care sunt celelalte 50 de idei si solutii pentru a reduce, fara efort intre 100 si 200 de calorii zilnic. 1. Bea un pahar de apa, inainte de fiecare masa, si un alt pahar in timpul mesei. 2. Bea apa rece! Consumi calorii ca sa o incalzesti! 3. Inlocuieste topping-urile cu zahar (siropul de cicolata, de capsuni, de exemplu), cu zmeura, afine si coacaze. 4. Consuma salsa in loc de guacamole. 5. Injumatateste cantiatea de maioneza, smantana si oricare alte grasimi pe care o folosesti pentru orice salata. Gustul ramane acelasi! 6. Inlocuieste maioneza cu mustarul dulce. 7. Foloseste gemuri si dulceturi preparate in casa, in locul celor pregatite industrial. Numarul de calorii este uneori la jumatate! 8. Foloseste zahar brun, in locul celui rafinat. Cel brun are mai putine calorii. 9. Foloseste zahar tos, nu zahar pudra. O lingurita de zahat tos contine mai putin zahar decat o lingurita de zahar pudra. 10. Injumatateste cantitatea de zahar din ceai si cafea. 11. Nu pudra cu zahar prajturile de casa. 12. Foloseste hartie de copt, ca sa nu mai ungi tava cu grasime. 13. Foloseste un spray pentru a pulveriza grasime pe tava de prajit sau in mancare. Vei utiliza mult mai putina grasime. 14. Nu gusta din mancare, din sosuri, sau din alte preparate, cand gatesti. 15. Alege orez brun, in locul celui alb. 16. Foloseste mazare, in loc de boabe de porumb. 17. Foloseste morcovi in loc de boabe de porumb. 18. Alege legume conservate prin congelare, in locul celor conservate in apa cu sare. 19. Alege conservele de peste in suc propriu, nu pe cele in ulei. 20. Nu conuma niciodata conserve de carne. 21. Mananca capsuni (sau orice alt fruct), cu inghetata, nu inghetata cu capsuni. 22. Foloseste iaurt, in care ai ras coaja de lamaie si ai pus o lingurita de zahar, in loc de frisca, pentru servit sau ornat prajituri. 23. Alege frisca vegetala. 24. Mananca cartofi natur cu ierburi si putin ulei, in loc de piure de cartofi. 25. Nu manca paine la restaurant. 26. Gateste folosind un wok. Cantitatea de grasime este mica. 27. Gateste mancare la aburi. 28. Inlocuieste carnea cu fructe de mare, oricand este posibil. 29. Alege variantele fara carne ale mancarurilor. De exemplu: lasagna vegetariana, in loc de lasagna cu carne. [next]30. Mananca fasole boabe si ciuperci in loc de carne de vaca. 31. Foloseste ulei de palmier, de nuca de cocos, sau ulei Enova, in locul celor clasice. 32. Foloseste ulei de nuca. Intensifica arderile cu 11%. 33. Bea o cana de ceai alb sau verde in fiecare zi. 34. Bea o cana de lapte degresat pe zi – lactatele blocheaza absorbtia grasimilor. 35. Pune lapte in cafea si ceai. 36. Nu cumpara decat lapte degresat sau semidegresat. 37. Bea apa cu lamaie si menta, nu bere fara alcool. 38. Nu cumpara aluaturi de patiserie, gata preparate. Au mult mai putine calorii 39. Foloseste scortisoara! Arde grasimi si accelereaza metabolismul. 40. Pregateste dulciuri in casa, uita de cele gata preparate, indiferent de calitatea lor. 41. In locul biscuitoilor amestecati cu unt, care formeaza blatul tartelor cu crema, foloseste cereale integrale si pasta de smochine. Reduci la jumatate numarul de calorii. 42. Inlocuieste pastele de grau, cu cele de orez. 43. Evita fructele anormal de mari. Un mar „frumos” poate avea un numar dublu de calorii. 44. Prepara in casa mancare: ciorbe, supe, tocanite salate si dulciuri. Sunt infinit mai bune decat copiile lor industriale. 45. Nu manca in picioare. 46. Nu manca decat dupa ce ti-ai pus o „portie” in farfurie. Nu manca niciodata direct din oala. 47. Evita alcoolul. 48. Mananca incet! 49. Dormi suficient! 50. Razi! Este un „efort” care arde calorii.