Prajitura cu branza si ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

 

Este o prajitura foarte aspectuoasa si se prepara usor. In plus are marele merit ca-ti reuseste, indiferent cata experienta in ale bucatariei are cel care o prepara.

 

Ingrediente: 150 de grame de ciocolata neagra, fara zahar daca se poate, 150 de grame de unt, 150 de grame de zahar, extract de vanilie, patru oua, 250 de grame de faina, un plic de praf de copt, un varf de cutit de sare.

 

Pentru garnitura de branza: 300 de grame de crema de branza, 2 oua, 100 de grame de zahar, vanilie.

 

Preparare: unge o tava de aragaz clasica cu unt si tapeteaz-o cu faina. Potriveste flacara aragazului la mic. Pune ciocolata la topit. Adauga in ciocolata topita untul si amesteca bine. Bate bine ouale cu zaharul, pana rezulta o crema fina. Amesteca cele doua compozitii. Adauga un praf de sare si esenta de vanilie. Adauga faina si omogenizeaza usor.

 

Pune compozitia la copt pentru 15-20 de minute.

 

In acest timp bate bine crema de branza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Adauga pe rand cate un ou si amesteca. Rastoarna crema de branza peste blatul de ciocolata, niveleaza frumos si intoarce prajitura in cuptor pentru alte 20-25 de minute.

 

Taie prajitura doar cand este rece si bucura-te apoi de o combinatie delicioasa!

 

 Daca vrei si alte experiente inceaca si prajiturica cu ciocolata sau prajitura cu branza.