Este vorba despre o mancare pentru masa de seara, in familie, sau pentru un pranz, in week-end. Se pregateste usor si este teribil de gustoasa. Adauga la beneficii si faptul ca, o portie, are ceva mai putin de 250 de calorii, fara garnitura. Adica o mancare care multumeste pe toata lumea. Ingrediente: un pui de 1,5 kilograme integ, taiat in bucati, sare si piper proaspat macinat, ulei, o ceapa mare, taiata marunt, 250 mililitri de sos tomat, o cana de vin alb (sau de apa), o lingura de pudra de paprika iute, 125 de grame de smantana slaba, o lingura de faina, 500 de grame de taietei pentru garnitura, o mana de patrunjel proaspat, o lamaie. Preparare: asezoneaza bucatile de carne de pui cu sare si piper. Incinge putin ulei si pune puiul la rumenit, la foc potrivit, pana ce carnea prinde putina culoare. Scoate puiul si lasa-l deoparte. Adauga in ulei ceapa si lasa-o sa se inmoaie. Adauga sosul de rosii, paprika, vinul, sare si piper. Cand sosul incepe sa fiarba, adauga carnea rumenita, acopera si lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc mic, cu capac. Amesteca smantana cu o cantitate identica de apa si rastoarna totul peste mancare. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic inca 10-15 minute. Adauga patrunjel proaspat tocat, stropeste totul cu suc proaspat de lamaie, si da deoparte. Serveste puiul cu sos de paprika alaturi de taietei simpli (eventual taietei de orez). Combinatia este savuroasa si … racoritoare! Daca te intereseaza si alte variante picante poti incerca pui cu fructe, sau pui la cuptor, cu mustar.