Cartoful intra in liga alimentelor sanatoase

Cartoful intra in liga alimentelor sanatoase

Scos din toate dietele si hulit de toti nutritionistii, cartoful s-a refugiat in fast-food-uri asteptandu-si fanii in liniste.

De ce sunt pusi pe lista neagra ? Din cauza carbohidratilor care consumati, cresc alarmant glicemia si o data cu ea masa de grasime din corp.

Pusi la colt, cartofii incearca in zadar sa ne aminteasca faptul ca au si parti bune. Sunt alimente bogate in fier, calciu si vitamine. Daca vreti sa va bucurati de resursa de minerale si vitamine gatiti-i in coaja, deoarece aproape toata cantitatea de proteine a cartofului este prezenta intr-un strat subtire, imediat sub invelisul de protectie.


Pentru reabilitarea cartofului a aparut varianta lui electrocutata
. Ati citit bine. Este opera oamenilor de stiinta japonezi care au obtinut astfel un aliment plin de virtuti nutritive.

Cercetatorii sustin ca micii cartofi devin alimente mai sanatoase daca sunt "tratati" cu socuri electrice sau cu ultrasunete.
Explicatia e simpla : electricitatea "pacaleste" cartoful sa produca un "val" de antioxidanti, substante care un rol important in mentinerea sanatatii organismului.

Alte teste, desfasurate in cadrul aceluiasi studiu, au aratat ca folosirea ultrasunetelor are efecte similare asupra cartofului.
Experimentul este unul de baza, au aratat cercetatorii japonezi. Totusi, nu-l repetati acasa.

Cartofii intregi au fost scufundati in recipiente cu apa sarata, unde s-a aplicat un curent de intensitate slaba, timp de o jumatate de ora. Testele au aratat ca nivelul de antioxidanti a crescut cu 60%.

O sesiune cu ultrasunete timp de cinci minute are efecte similare.

Un fel de excursie la SPA pentru cartofi. Deja imi sticlesc ochii la gandul unei farfurii cu piure din cartofi electrocutati.

Tentatia devine cu atat mai mare cu cat antioxidantii din fructe si legume au o mare importana in prevenirea bolilor cronice, precum maladiile cardiovasculare, diverse tipuri de cancer, diabet si bolile neurologice.