Supa de morcovi

Supa de morcovi

 

Iti recomand cu incredere aceasta supa, gustoasa, simpatica si foarte saraca in calorii. O sa fie si pe placul copiilor. Supa este un exemplu care sustine teoria: simplu, bun si frumos. Este foarte buna rece.

 

Ingrediente: 500 de grame de morcovi, o ceapa, doua linguri cu ulei, sare, piper, 200 de grame de smantana, o legatura de marar.

 

Preparare: Curata si da prin razatoarea mare morcovii. Toaca ceapa marunt si pune legumele impreuna la calit in ulei, pentru zece minute. Adauga 1,5 litri de apa si lasa supa sa fiarba pentru 20 de minute. Pune totul intr-un blender si transforma legumele in crema.

 

Pune din nou supa in oala, pe foc, adauga smantana, potriveste de sare si piper si adauga mararul tocat fin. Lasa supa sa traga un clocot si … gata!

 

Cheama copiii la masa!

 

Din punctul meu de vedere supa de morcovi face parte din categoria supelor al caror gust este foarte bine definit si care pune in evidenta leguma folosita. Daca supele de acest gen iti plac incearca si supa de usturoi, dar si supa de brocoli.