Tarta cu rosii

Tarta cu rosii

Tarta se poate prepara cu aluat facut in casa dar, daca esti in criza de timp, merge si un aluat gata preparat, congelat. Din ingrediente rezulta 6-8 portii.

Pentru umplutura: 75 de grame de unt, doua linguri de ulei, doua lingurite de zahar, un catel de usturoi, 10 rosii prunisoare, cimbru proaspat.
Pentru aluat: 100 de grame de unt, 200 de grame de faina, 50 de grame de parmezan, o lingurita de cimbru uscat, un galbenus de ou.

Preparare: amesteca untul pentru aluat cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Adauga parmezanul ras, cimbrul, un praf de sare si leaga aluatul cu un galbenus de ou. Pune aluatul intr-o tava rotunda si coace-l la foc potrivit, 20-25 de minute. Cand este auriu scoate-l din tava si lasa-l sa se raceasca.

Toaca ceapa si caleste-o in putin unt topit, combinat cu o lingura de ulei. Rumeneste ceapa cateva minute, pana se coloreaza frumos. Adauga o lingurita de zahar, sare, piper si da deoparte. Pune restul de unt si a doua lingura de ulei intr-o alta tigaie, adauga o lingurita de zahar si usturoiul tocat fin, apoi rosiile taiate in jumatate sau in patru. Adauga cimbru proaspat. Condimenteaza cu sare si piper.

In gaoacea de aluat (copt), pune ceapa calita, in strat uniform, iar deasupra, cu tot cu sos, rosiile prajite.  

Serveste imediat.  

Te-ar mai putea interesa si quiche cu rosii si pui