Cercetatori americani si europeni au testat extracte din diverse soiuri de piersici si prune pe celule canceroase foarte "suparate". Rezultatul? Acestea au disparut ca prin minune, iar testul nici macar nu a fost facut pe varietatile cele mai bogate in antioxidanti. Concluzia lor este ca atat prunele cat si peirsicile pot fi folosite eficient in lupta contra cancerului de san. Spre deosebire de chimioterapie, care ucide toate celulele, tratamentul cu extras de piersici si prune s-a dovedit a fi diferential. Substantele responsabile pentru asemenea rezultate uimitoare sunt fenolii care in fructele cu samburele tare se gasesc in cantitati mari. Usor acizi, acestia sunt de fapt continuti de mai toate fructele si sunt responsabili cu gustul, culoarea si mirosul lor. Consumand piersici (cu coaja!!!), va imbogatiti organismul cu potasiu, fosfor, magneziu, calciu, vitaminele A, C, niacina si derivati ai acidului folic. Si prunele contin aceste elemente, ba chiar la nivelul calciului, al vitaminei A si al acidului folic stau muuuult mai bine.