Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

 

Pentru rezultate perfecte iti recomand sa folosesti vinete mai mici, bine coapte si foarte proaspete. Iti trebuie cinci minute sa le bagi in cuptor, iar mancarea este gata in maxim 40 de minute. O portie are doar 240 de calorii.


Ingrediente: doua-trei vinete, patru-sase rosii bine coapte, doua bile de mozzarella bine scurse, cateva fire de busuioc, ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, o lingura cu pesmet.

 

Preparare: incinge bine cuptorul si unge o tava cu putin ulei. Spala vinetele si taie-le in doua pe lung. Lasa coditele pentru aspect. Cresteaza cu un cutit vinetele pe lung, si stropeste-le cu o lingurita de ulei, pe fiecare jumatate de vanata. Toaca foarte marunt usturoiul si imparte-l egal pe vinete. Pune-le in tava si coace totul 20-30 de minute, la foc mic, pana cand sunt bine patrunse. 

 


Scoate vinetele din cuptor si presara putin pesmet pe fiecare din jumatati, apoi acopera-le cu felii groase de rosii, felii de mozarella si frunze de busuioc proaspat. Intoarce tava in cuptor pentru alte 10 minte, la foc putin mai iute.

 


Serveste imediat. Merg foarte bine simple, dar sunt fantastice cu o lingura de iaurt alaturi si cu salata verde.

 


Ai mai putea incerca si vinetele la gratar
 sau vinetele in stil mediteran