Dupa parerea mea este supa perfecta. Adica gustoasa si satioasa. Este varianta perfecta pentru cina sau pentru pranzul din week-end. Se face repede si place tuturor. Ingredientele sunt pentru 6 portii. Ingrediente: doua cepe, trei-patru morcovi, o bucatica de telina, 400 de grame de fasole boabe gata fierte (cand fierbi fasolea in casa, supa este parca si mai buna), ulei, doi catei de usturoi, sucul de la jumatate de lamaie, o lingura rasa de faina, doua linguri de smantana, un pahar mic de lapte, un galbenus, o legatura mare de patrunjel, sare si piper. Preparare: toaca marunt ceapa, morcovul, telina si usturoiul si pune totul la calit, cu putin ulei si putina sare, vreo 15 minute. Rastoarna legumele intr-o oala si adauga 1,5 litri de apa clocotita. Cand reincepe sa fiarba, pune si fasolea. Daca folosesti fasole fiarta in casa, stinge legumele cu o parte din apa in care a fiert fasolea si continua reteta. Cand totul este bine fiert potriveste de sare si piper. Pentru un plus de gust si pentru un aspect deosebit amesteca galbenusul de ou cu smantana si faina, subtiaza cu lapte si rastoarna totul in oala cu supa. Lasa supa sa mai traga un clocot scurt, da deoparte si adauga sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Supa este gata! Nu-ti ramane decat sa te delectezi. Te-ar mai putea interesa supa de fasole cu afumatura sau borsul de fasole.