Desi ne place sa spunem ca este traditional romaneasca, salata de vinete se prepara peste tot in diverse feluri. Urmatoarea reteta de salata de vinte este o varianta mai usoara care se poate consuma cu incredere chiar si in timpul unui regim sau al unei diete pentru slabit. Ingrediente: doua vinete coapte, curatate, doi ardei capia copti, curatati, jumatate de ceapa rosie taiata marunt, sare, o lingurita de ulei de floarea soarelui, doua linguri mari de iaurt. Cum preparam salata de vinete: punem legumele intr-un robot si le maruntim, sau le tocam cu un tocator de lemn pana ajung la consistenta care va place. Asezonam dupa preferinte si adaugam uleiul amestecand mereu. Punem si iaurtul iar salata se va deschide la culoare, asemanandu-se din ce in ce mai mult cu cea clasica. Gustul de vinete coapte este inconfundabil, adaugandu-se aici si aroma discreta a ardeiului copt. Lipsa maionezei nu se simte aproape deloc, salata de vinete este cremoasa si aromata si mult mai ingaduitoare cu ficatul nostru. S-aveti pofta!